miercuri, 12 octombrie 2022

ITU - nou secretar general

Statele membre ale Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor (ITU) au ales-o pe Doreen Bogdan-Martin din Statele Unite ale Americii ca următor secretar general al organizației. Bogdan-Martin va fi prima femeie care va conduce ITU (înființată în 1865 și a devenit agenție specializată a Națiunilor Unite în 1947).
Alegerea a avut loc în cadrul Conferinței plenipotențiare a ITU (PP-22) de joi (29 septembrie 2022) la București, România, cu reprezentanți ai statelor membre, care au votat în timpul sesiunii de dimineață a reuniunii. Bogdan-Martin a câștigat postul cu 139 de voturi, din 172 de voturi exprimate.

„Fie că este vorba de copiii de astăzi sau de copiii copiilor noștri, trebuie să le oferim o bază puternică și stabilă pentru creștere”, a spus Bogdan-Martin. „Lumea se confruntă cu provocări semnificative – escaladarea conflictelor, o criză climatică, securitatea alimentară, inegalitățile de gen și 2,7 miliarde de oameni fără acces la internet. Cred că noi, UIT și membrii noștri, avem ocazia de a aduce o contribuție de transformare. Inovarea continuă poate și va fi un factor cheie pentru a facilita rezolvarea multora dintre aceste probleme.”

Linkedin, Wikipedia, SURSA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu